2023 M. KONFERENCIJOS MENO PARODOS

Lolita Grabauskienė, Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakulteto Menų akademija, „Diena nubunda“

Virtuali vizualaus meno ir dizaino paroda „Laisvė“

Tarptautinę mokslinę–praktinę konferenciją „Menas, dizainas, kalbos, ugdymas ir socialinis darbas: teorijos ir praktikos inovacijos“ (ADLES) lydinčioje virtualioje vizualaus meno bei dizaino parodoje „Laisvė“, kurioje savo kūrybą pristato menininkai iš Lietuvos ir Lenkijos, kviečiame pasinerti į kūrybines platumas ir jose kartu su menininkais patyrinėti – LAISVĘ.

Ją tapybos, grafikos, tekstilės ir kitų vaizduojamojo meno šakų, o taip pat dizaino darbuose kūrėjai apmąsto ne tik kaip fundamentalią vertybę. Menininkai apmąsto ir vidinės laisvės bei kūrybinės laisvės svarbą.

Kurdamas dailininkas negali atsiriboti nuo jį supančio pasaulio, nes menui reikia žiūrovo, dialogo. Reikia bent vieno, kuris patikėtų meno kūriniu, išgirstų jo nešamą žinutę. Sykiu, kūryboje kiekvienas kūrėjas nori būti savimi, visapusiškai atsiskleisti ir atsiverti.

Virtualioje parodoje pristatomuose kūriniuose menininkai per autentišką kūrybą žiūrovui atveria platumas drauge ieškoti ir atrasti laisvę kasdienybėje, supančioje aplinkoje, jausmuose, ryšyje su kitais. Laisvę, kuri ne reikalauja, o duoda, ne atriboja, o priima.


Parodos dalyviai: Agnieszka Chrzanowska–Małys, Alvydas Jonaitis, Artūras Rimkevičius, Birutė Šležienė, Eglė Aleknaitė, Indrė Spitrytė, Jolanta Galdikaitė, Kęstutis Vaikšnoras, Laima Numavičė, Linvydas Krivickas, Lolita Grabauskienė, Neringa Šiupinskienė, Ričardas Peleckas, Rolandas Vičys, Sigita Grabliauskaitė, Sigitas Laurinavičius, Ugnė Rudinskaitė, Viktorija Anskaitienė

Parodos kuratorė: Ainė Jacytė, Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakultetas

Parodos dizaino autorius: Juozas Dundulis, Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakultetas